Πληροφορίες για το σχολείο μας

Το κτίριο του 2ου ΓΕΛ Αθηνών βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέϋδεν. Χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και φημολογείται ότι οικοδομήθηκε σε προσχέδια του ΕρνέστουΤσίλλερ. Πρόκειται για δυο κτίρια, τις επαύλεις των οικογενειών Ράλλη και Αργυροπούλου ενωμένες εσωτερικά. Στη βίλλα Αργυροπούλου στεγάστηκε το 1932 το ιστορικό Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων. Το 1973 το σχολείο μεταστεγάστηκε σε άλλο κτίριο (Σουρμελή και Αχαρνών) και το κτίριο της Χέϋδεν εγκαταλείφθηκε.  Από το 1990 το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη μέχρις ότου το 2016 ο Δήμος Αθηναίων ανέλαβε την εκ βάθρων ανακαίνισή του με ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ 2007 – 2013). Σε 2 μόλις χρόνια το κτίριο παραδόθηκε ως σχολικό κτίριο και κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017 λειτούργησε ξανά ως 2ο Γενικό Λύκειο Αθηνών «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Η κεντρική είσοδος του κτιρίου

Από την πλευρά της Χέυδεν (βίλλα Αργυροπούλου), όπου βρίσκεται η κεντρική αψιδωτή είσοδος του σχολείου με τους μαρμάρινους παραστάτες και το διακοσμητικό «κλειδί».
Αριστερά, διακρίνονται τα παράθυρα του υπογείου, οι δύο όροφοι και η στέγη-ταράτσα. Τα παράθυρα με γείσα και πολλά διακοσμητικά φυτικά στοιχεία. Διακρίνεται η πινακίδα του 2ου Γυμνασίου Αρρένων. Η χρονολογία αναφέρεται στην ίδρυση του σχολείου.

Graffiti του INO

Το graffiti στην απέναντι πολυκατοικία που αντικρίζει η αυλή του σχολείου. Είναι έργο του σπουδαίου street artist INO και δημιουργήθηκε λόγω της γειτνίασης με το σχολείο.