Επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στο Σχολείο μας.

Ο Νοέμβριος ράντισε μ’ ένα ραβδάκι χρυσόσκονη το σχολείο μας και τη Χέϋδεν. Η “σχολική μονάδα” που επισκέφτηκαν ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα ήταν το σχολείο μας, το 2ο Γενικό Λύκειο Αθηνών-“Θεόδωρος Αγγελόπουλος”! Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια του προγράμματος “Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία”

Picture by: Giorgos Diplas, ©MinBZ.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιείχε:

-Συγκινητική συναυλία με παιδιά πρόσφυγες από την Connect by music

στο θέατρο του σχολείου.

-Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σε μια σχολική αίθουσα με συντονίστρια την πρέσβειρα της Ολλανδικής Πρεσβείας και τη συμμετοχή της διευθύντριας κ. Ηλία Αγγελικής, του βασιλικού ζεύγους, την υπουργό Παιδείας, τους υπουργούς μετανάστευσης Ελλάδας και Ολλανδίας και την ψυχολόγο της Connect by music.

Στη διπλανή αίθουσα περίμεναν τα παιδιά του σχολείου και εκεί το βασιλικό ζεύγος, καθώς και η υπουργός Παιδείας, κάθισαν ανάμεσά τους στα θρανία. Η βασίλισσα τα ρώτησε για τις χώρες προέλευσης και τα χρόνια στην Ελλάδα. Μίλησαν για την εμπειρία τους και τις δυσκολίες, σε άψογα αγγλικά, καλοντυμένα, με αξιοπρέπεια και ευγένεια.

Παρακάτω ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη.